Thursday, 25 August 2011

raya Vs Trial?

erm....hello3..kopi dan miloo...
hehe..okeh, mlm ni ade k'sempatan utk update blog..lame jgk kn aq m'nyepi.. sbb x taw cena nk bercerita...
lagipun xde ape yg best nk aq khabar kan..kikiki...
b'brape hari je lagi Ramadhan akan berakhir, syawal bakal m'jelma..dan TRIAL juga bakal menyusul..haha..
bile tgk tajuk post aq kali ni, agak2 nye mane lagi penting??
mcm2 jwpn aq dgr, salah satu nye , kome x payah nk ingke beno raye taun ni... raye tiap2 tahun ade. Tp TRIAL? tahun ni je....
ade plak lagi yg kate RAYE pnting..haha...b'tentangan plak kan? ape pun tepuk dada tanya selera, manusia kan b'beza2 ? baik dri segi pemikiran mahupun pendapat..herm...
aq x nk la cite pasal trial ni lbeh2..bwat nyesak kpala hotak aq je....
~ni last cite pasal PN.K insyaALLAH ~ prasaan aq dah pulih, mmg tiada benci dan tiada rasa x ikhlas atau ape2 saje sikap yg negatif... aq x nk jadi mcm tu ok? berdiam diri dan anggap xde ape2 yg berlaku, itu lebih baik..

~terkilannya , x jmpe plak lagu yg aq nk nieh...baru aq teringat tajuk nya.. SALAM AIDILFITRI yg didendang kan oleh Kumpulan RAIHAN dan HUJAN.. ralat2...cukup la tu....ape la aq mrepek ni...
tulis blog tanpa motif dan matlamat....

harini hari terakhir aq dan bdak2 6AS brade di blok C (kot..aku pun x pasti) sbab besok kami akan berangkat ke blok B utk berjuang pada 6 sept 2011... dan kami akan membina petempatan kekal di situ sehingga berakhir nya tahun 2011....hehehe....(unsur2 sejarah diselitkan)
time aq dok kmas2 beg tadi sbnanya aq sdeh....haha, tp aq sorg je taw...dlm m'ngesah2 kan zip beg aq yg tibe2 wat hal...tbe2 rse nk nangis..tu lahh x leh susah skit kan...skit2 nk nangis...haish,,lmah nye aq

cite bwh ni diadaptasi dari kisah aku ptg tadi....
mase aku pgi kdai runcit kt bota tadi...klu x salah aku name kdai tu kdai karim...
kisah nye bkn le kat kdai tu..tapi kdai kt seblah tu...benci btol aq ngn pemuda sorang ni, time aq lalu muke die tgk mcm nk mkn je..tawu la puasa..bingong toi....sheraammm..haha.... aq ase nk hempuk2 kpale die ngn penyapu...aq anggap die GS... lpas tu aq pegi kdai yg letak nye betol2 kat seblah kedai kasut dan beg m*** R**** aq nmpak sorg pompuan ni...keje situ..mmg knal pon.....otomatik rse nyampah.. knape eh? sape yg tawu,,paham la..aq x mau ckp pasal ni lbeh2, sbb aq nyampah bagi pihak org len....mase aq dok pilih2 penyapu tu, aq rse ade org sedang melihat2 aq.. bile aq tgk kiri...pmpuan tu sedang m'usha aq...usha ade makna..
aku anggap dia bermonolog dalam hati..dan aq sempat mereka dialog tersebut..haha
dialog nya berbunyi lebih kurang macam niee..,,,,
"uishhh..tinggi nye budak ni....comel plak tu..oo...pengawas laa...sekolah dary...eh2, bile diteliti aq rase dia ni form 6, ermm..msti die knal sape ex. gf balak aku yg cun daripada aq tuhh.......ermm...."

tu la ayat yg sempat aq reka...ape pun, aq mls nk tgk die lame2....bkn lawa sgt pun..biase je..boleh bla la klu masuk p'tandingan ratu perampas dan x sedar diri..wah kemainn lagi aku kan? haha..bkn ape, aq bersimpati kpd org yg dikecewa kan dan dipermainkan hati nya..... (credit to my BFF ~ jiedah)
aq harap kaw dah oke sepenuh2 nye......dikecewakan ~ bg aku perkara normal.....dan xde ape2 makna bgi org yang dah byk kali melalui nya....) :))

sekian~sekian~sekian......
saranghae ...........~

1 comment:

  1. HAHA .. aku baru perasan laa post yang nie.. laen kali kalo terdengar hatinya bermonolog , kasi pelempang jea, bagi pihak aku. haha.jgn iso aku pas beten kat k0 .. haha

    ReplyDelete

ekspressi seorang aku.copyright