Thursday, 21 March 2013

pengembaraan.

masa entry ni diupdate, aku tgh bace bku bisnes komunikasi.. erm. tp mcm tkde mood je nak bace dah..jd aku ambk kptsn update blog ni kjap..mana tau kan kalau mood aku boleh datang balik kan..kalau tak aku tidow lah..lteh sgt ni....siang td tak dpt rehat pon..erm..aku mls nk fk psl bnde yg boleh m'celarukan otak aku lg..biar lah...hmm...

actually aku nk cite psl jumaat sabtu dan ahad yg lepas.. ms tu aku balik kg. balik umah, jumpa mak ayah dan sume adk2 dan kakak abg aku lah... dh sebulan kat sini, jd balik lah kejap....tapi kali ni, aku buat kelainan skit, kata org "mencuba sesuatu yg baru" asyik bnde sama je..tak best lah kan...erm ternyata pengalaman ini sgt b'makna dan byk m'beri aku pngajaran, jadi lps ni jgn lah buat silap lg ye dakk...

15 mac-jumaat
abis klas OM aku dgn gigih dan semangat nya, trs gi mkn, n then gi kuar duit kat DTSP tu...pastu trus tgu bas..cdg nye la...sharp kul 11 stgh nak t'congok dh kat pondok bas tu sbb nak naik bas rapid penang tu...sbb jarak USM ke jetty quite jauh jugak lah..tapi ade mslh skit, krong krang krong krang, last skali kul 12 bru menapak ke pondok bas di sg dua tu... nk kt2 kol 1 baru bas rapid penang smpai..erm...byk buah dah bas rapid yg lalu sbelum tu..but nevermind, lain kali jgn la lengah2 kan masa lagi ekk....

then, smpai jetti nk kul 2 lbh gak kot..tah aku pon dh igt2 lupa..letih dia jgn cite la..aku pn dh mcm no feeling nk nek ferri smpai kawan aku duk tegur2 asal aku mcm tak excited...ntah la...aku pn tak tau ape yg aku dok fkir kn ms tu..hehehe....ni pic kami nek ferri...




smpai b/worth...dkt 2 stgh kot......alih2 dapat bas kol 3 suku..igt kn dpt la nek bas on time..tapi ape boleh buat kan..spatut nye survey dulu bas2 yg lain tu....br decide.....takpela..bnde dh jadi...

*kami naik bas konsortium yg menjadi kegilaan kawan aku sorg tu. haha. dh lama nak rs, kali ni br dpt. urmmm... komen aku?? boleh la...not bad..sbb sit die luas..in case kalau aku tk dpt single sit dn terpaksa dduk dgn bangla sekalipun, takdela risau sgt...kwang3...

-sampai medan gopeng. first time nak blaja nih. sbb prtama mmg aku tak nak susah kan ayah amik aku kat medan gopeng tu...aku nk cuba berdikari.. so, dgn tunjuk ajar drpd kawan2 aku, aku pon tgu la bas perak transit warna biru untuk ke medan kit..tujuan dia sbb aku nk naik general smpai ke bota..so that, ayah tak perlu pg jauh2 amik aku kat ipoh :)

-tp ms tu dh nk kat 6.30 ptg..bas general dh tkde...ermmm fikir, fikir dan terus fikir...finally decide, amik bas roadways.. nak naik ni bukan kat medan kit, aku kna jalan skit ke stesen minyak shell... ehh kjap2, aku lupa nak cite skit..urm kat medan kit tu terlalu banyak anjing....binatang paling aku tak suka...tp kawan aku ckp anjing2 kat situ jinak..erm ntah laa.... aku prcaya jela sbb nak sdap kan hati sndri..wakakaka...

-naik bas roadways yg menyengguk2 agak meletih kan... bila lah kerajaan nak upgrade kemudahan awam kat perak ni...bg bas rapid pon takpe...keh3...tp pape pn aku slamat jugak smpai ke rumah jam 9 malam..

-17 mac 2013-masa utk pulang ke usm.
masa nak balik ni pon mcm2 dugaan dan pngalaman..mula2 tu aku nyaris nak kna tgl bas lg...oh menn..ni bukan salah wa...salah ayah waa.. hehe...

-ok bas aku naik kali ni nama dia era mesra. boleh tahan luas, dn selesa... harga die pn ckup bajet aku...hihi..tapi yg tak best nye, aku tgk penumpang2 kbykn nye org asing. urmmmm.. aku buat ksimpulan sendiri... PATUT LE ORG ASING RAMAI NK NAIK...MURAH KAN....lagi satu hal..aku terpaksa duduk sebelah mamat yg aku tak pasti bangsa dia..tapi yg pasti ketiak dia wangi gila wa cakap lu...saluteeee smpai pengsan....sabo jelahh haiii...ok tak nak cite pnjg psai ni..kang bosan lak...

-smpai b/worth. tgu jap la kawan aku sorg ni....kejap je pon... smpai2 tu aku ajak die gi makan sat pasai aku dh rs kebulur gila masa tu...

-siap makan...mcm bse la...nak naik ferri.. humm ms ni lah tak boleh bla gila.. kawan sorg ni pnye la beria tnye sebelum tu..ade duit syiling tak ckup2 singgit tiga... aku pnya la konfiden je ckp ada.... smpai ja ms nk byr tiket utk nek feri....aku bg duit 30 sen, n singgit kertas.. ohhhh pakcik kerek muka sgt bengkeng tu ckp kena syiling suma...nasib bek kwn aku ni ada syiling lebih..dia la pnyelamat aku... :P  erm pakcik jgn la buat muka kerek sgt, nampak mcm dh bercucu sepuluh...erkkkkkkkkk...

orang ramai nak kejar ferri..al maklum feri dh smpai ms nehh..


suasana masa kat jetti ..errr 
                                                                           
erm tak larat la nak cite pnjng...kite layan gamba la pulak ekk............
takde keje le ni....bosan...feri lembab mcm siput babi berjalan..


akhirnya smpai....amik bas 302 utk ke bukit gambir a.k.a USM ..wohooooooooo

dia selaku instructor atau pemandu pelancong aku ms aritu....wenkwenk ^^

susah senang sama-sama....thank you my fwenzzzzz....
LOLOLOLOLOLLLLLL :D

~SEKIAN LAPORAN DARIPADA SAYA UNTUK KALI INI~

No comments:

Post a Comment

ekspressi seorang aku.copyright