Tuesday, 19 February 2013

Perihal cinta. Soalan 1.


“ok tak kalau aku suka kat seseorang tu, aku berterus terang”
Beberapa hari aku berblogwalking, aku jumpa byk tentang persoalan ni. aku bukan nak cilok idea orang ke ape.Cuma aku rs tertarik dengan topic yg dibincang kan nihh. Ekeke. Ermm. Jwpn prtama yg aku jumpa drpd blogger wanita. Jawapan bagi persoalan kat atas tu “tak ok”. Ada byk sebab. Biasalah perempuan, masih berpegang pd prinsip “tak nak nmpk mcm terhegeh-hegeh” atau “mcm perigi mencari timba”. Yup. Malu. Nauzubillah. Kalau aku ade kat situasi tu. Smpai mati aku tak kan berterus terang pd orang yang aku suka. Erm. Ada beberapa factor yang aku fikir kan sebenar nya. Salah satu nya.
***
lelaki ni sifat nya ego. Dorang akan lebih appreciate kalau sseorang perempuan tu susah utk dimiliki. Erm mudah nya mcm nil ah. Lagi susah die nak dpt sorang prempuan tu, lagi tgi nilai perempuan tu pd dia. Mcm tu la lbih kurang. Mmg aku setuju. Sebab kalau fikir logic ponn, sesuatu bnde tu kalau susah aku nk dpt, aku akan hargai dan sayang sepenuh hati. Btl kn?
“barang kalau mudah dapat, tiada suatu nilai yang dipanggil ekstetika”
Analogi nya mcm ni, compare la dua brg yg sama kau beli tapi satu tu kau beli kt luar Negara nun, satu lagi kau beli kat pasaraya kat negeri  Perak.  Mana satu lbih kau jaga bagai menatang minyak yg penuh? Dah tentu-tentu brg yg kau beli kat luar Negara tu kn? Pasal apa? Pasal susah nak dapat. Just Kt luar Negara tu. Haa mcm tu lah analogi nya nak bg senang paham.kan.
Dah tu? Tak kan takde usaha langsung? Hurmmm. Takdela smpai mcm tu. Kne igt pulak, klau kita nak kn ssuatu bnda tu, kne la usaha skit. Mksd aku, secara perlahan atau tersirat. Cukup lah sekadar kau bg hint je. Selebihnya berdoa. Kalau takde respons, kau phm-phm sndri lah. Dia tak nak kat kauu. Carik org lain. Abih cite! Haha.
***

No comments:

Post a Comment

ekspressi seorang aku.copyright